Skateboarden is een sport die niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel traint. Het biedt een unieke kans om mentale skills te ontwikkelen.

Elk skateboard training seizoen staat in het thema van één mentale competentie. Hier besteden we gedurende de trainingen met z'n alle op allerlei manieren aandacht aan.

Zelfvertrouwen
Één van de belangrijkste mentale skills die skateboarders ontwikkelen, is zelfvertrouwen. Skateboarden is een sport waarbij er geen goed of fout is en waarin skateboarders voortdurend hun grenzen verleggen. Skateboarders moeten vertrouwen hebben in hun vaardigheden en de moed hebben om nieuwe tricks te proberen en risico's te nemen.

Doorzettingsvermogen
Skateboarden vereist geduld, doorzettingsvermogen en de bereidheid om fouten te maken en steeds opnieuw te blijven proberen. Skateboarders worden vaak geconfronteerd met mislukkingen, maar juist door deze uitdagingen aan te gaan, kunnen ze hun doorzettingsvermogen ontwikkelen en leren om niet op te geven bij de eerste tegenslag.

Creativiteit
Skateboarden biedt ook een unieke kans om creatief te zijn. In tegenstelling tot veel andere sporten, is er bij skateboarden geen vastgesteld parcours of script. Skateboarders kunnen hun eigen stijl ontwikkelen en zelf beslissen welke tricks ze willen proberen.

Samenwerken
Hoewel skateboarden eigenlijk een individuele sport is zit er ook een ontzettend belangrijk gemeenschaps aspect aan. Natuurlijk moet je het uiteindelijk zelf doen, maar andere skateboarders kunnen je ook uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Daarnaast vieren ze keihard met je mee als een trick eindelijk gelukt is.

Positief denken
Tot slot helpt skateboarden om positief te denken. Skateboarders leren om uitdagingen te zien als kansen om te groeien en te leren, in plaats van als obstakels om hen tegen te houden. Positief denken is niet alleen belangrijk op het skateboard, maar ook in het dagelijks leven.


Heb je nog vragen, tips of tricks?
Neem gerust met ons op