Vanaf welke leeftijd kun je meedoen?


Vanaf 8 jaar kan je zo instromen. Als je jonger bent is dat ook geen probleem, maar neem dan wel even contact met ons op vóórdat je jezelf aan gaat melden.
Ik kan nog niet zo goed skateboarden. Kan ik mee doen?


Jazeker, wat je niveau ook is je bent altijd welkom. Voor elk level verzorgen we wel een training. Je zit nooit met meer dan 8 personen in een groep en elke groep heeft zijn eigen coach. Hierdoor krijg je voldoende persoonlijke aandacht om op een leuke manier progressie te blijven maken.
Welk SFN level/niveau adviseren jullie?


Daar hebben we het skateboard paspoort voor. Vooraf aan de trainingen kan je dit paspoort inzien om zelf even te peilen wat je niveau is. Wat we aanraden is het boeken van een proeftraining. Dan kunnen wij realistisch kijken wat je startniveau is. Zo blijf je progressie maken en, misschien nog wel belangrijker, blijf je lol maken.
Wanneer vinden de reguliere skateboard trainingen plaats?


Op woensdagmiddag van 16:00-17:00 en van 17:00 tot 18:00 en zondagochtend van 10:00 tot 11:00.
Is het dragen van bescherming verplicht?


Voor iedereen onder de 18 jaar is het dragen van bescherming (knie, elleboog, polsbeschermers en een helm) verplicht! Vanaf 18 jaar adviseren wij ook om bescherming te dragen, maar is de keuze aan jezelf en je ouder of voogd. Dat betekent natuurlijk niet dat jij het aan je moeder moet vragen als je al 43 bent. Mag natuurlijk wel.
Ik heb geen eigen spullen, zoals; een skateboard en bescherming. Kun je dit huren?


Ja, natuurlijk! Huren doe je per training. Het kost dan €2,50 voor een professioneel skateboard, €1,- voor een helm en €1,- voor een beschermingset (knie, pols en elleboog).
Zijn er trainingen in de vakanties?


Vakantie is vakantie natuurlijk! We hebben daarom ook geen trainingen in de vakantieperiode. De trainingsperiodes zijn verdeeld in twee seizoenen waarvan de eerste in september begint en de tweede in januari. Vakantie betekent natuurlijk wel dat je welkom bent om vrij te komen skateboarden in het Olympisch Skatepark in Den Haag óf dat je deel kan nemen aan ons skatecamp in de zomervakantie.
Waar is het trainingscentrum en kun je er parkeren?


1ste v/d Kunstraat 282 in Den Haag. En ja, je kan er ook parkeren. Het trainingscentrum ligt in de wijk Laakhaven en rondom het pand kan je parkeren. We hebben alleen geen privéparkeerplaatsen. Er komen dus wel nog wat parkeerkosten bij kijken. Mocht je daar geen zin in hebben dan kan je ook het OV nemen. We zitten 7 minuten fietsen van station Holland Spoor af.
Ik kan een keer niet komen trainen helaas. Kan ik mijn training ruilen of inhalen?


Kan natuurlijk gebeuren, maar je kan helaas niet ruilen of inhalen. Als je skateboard training komt volgen doe je dat samen met je vaste groep en vaste instructeur. Schuiven, passen en meten wordt lastig omdat we een maximaal aantal skateboarders per groep hebben. Zo houden we alles leuk en veilig voor iedereen. Laat het altijd even weten als je een keer niet kan komen.
Hebben jullie ook Skatecamps?


En of we skatecamps hebben! Tijdens de zomervakantie organiseren we met het Sipho Skate team een supergaaf 4-daags skatecamp. We gaan naar verschillende parken door heel Nederland en gaan nog veel meer doen dan alleen maar skateboarden. Als je 8 jaar of ouder bent, en al een beetje kan skaten, kan je zo aansluiten. Je leest hier meer over het camp, maar we kunnen je garanderen dat je zeker aan je dagelijkse dosis skaten komt.

FAQ